• Шукайте нас

Двері як елемент інтер’єру

 
 
Двері як елемент інтер’єру

Двері як елемент інтер’єру

Кожен з нас прагне оригінально оформити квартиру або заміський будинок, демонструючи тим самим свій дизайнерський смак і роблячи інтер'єр будинку унікальним. Можливостей для цього зараз безліч, адже будівельний ринок заповнений сучасними різноманітними будматеріалами, залишається тільки додати трішки своєї фантазії. Однією з важливих частин будинку є двері.
Міжкімнатні двері є особливим елементом інтер'єру, який не тільки робить житло красивим, але і зручним, дозволяючи організувати звукоізоляції окремих приміщень, підвищуючи тим самим комфорт в квартирі.
Вимоги до міжкімнатних дверей відрізняються від вимог до зовнішніх. Від зовнішніх дверей потребується висока надійність і стійкість до злому. При цьому естетичність зовнішніх дверей є вторинним критерієм, яким часто можна, і потрібно упустити на перевагу іншим, важливішим вимогам. До міжкімнатних дверей висуваються зовсім інші вимоги. Від них вимагається, насамперед, висока естетичність і високі звукоізоляційні властивості.
У результаті зовнішні двері виготовляються звичайно з металу, дерева, значно рідше з ДСП. Основним матеріалом міжкімнатних дверей на сьогодні є пластик. Також міжкімнатні двері виготовляються з різних деревних матеріалів (в основному ДСП, фанера, натуральне дерево при цьому використовується рідко) або скла. Більшість сучасних міжкімнатних дверей з метою підвищення естетичності використовують скляні вставки. При цьому для скляних вставок може використовуватися як звичайне прозоре скло, так і особливі види скла (наприклад, рельєфне, вітражне).
Міжкімнатні двері можуть бути розділені на кілька категорій, за різними ознаками. Наприклад, двері можна розділити на купейні, складні, класичні. Останні є найбільш поширеним типом дверей, який може застосовуватися в переважній більшості приміщень. Розсувні двері зазвичай застосовуються в приміщеннях з невеликою площею, проте останнім часом досить часто стали застосовується і в звичайних квартирах. Однак установка розсувних дверей є складною справою, яка потребує суттєвого перепланування приміщення, що вимагає істотних капіталовкладень, та й не завжди можливо. Виходом для любителів розсувних дверей можуть стати складні двері, які можуть бути встановлені на місці класичних дверей, без істотних змін дверного отвору.
Також двері можуть бути розділені на кілька класів, за типом використовуваного матеріалу. Найбільш дорогими є двері з масиву (які зазвичай виконується з з'єднаного під тиском деревного матеріалу) і скляні маятникові двері. Двері з масиву має найбільшу (навіть надлишкову) серед міжкімнатних дверей, міцність, однак поряд з цим двері цього типу мають ряд істотних недоліків (низька звукоізоляція, висока схильність дії вологи). Комбіновані двері, які складаються з масиву та допоміжних (теплоізоляційних, водозахисних) матеріалів, що нівелює недоліки двері з масиву (крім високої ціни).
Дешевшим варіантом міжкімнатних дверей є двері з ДВП, ДСП, фанери. Такі двері маючи істотно меншу вартість, в порівнянні з натуральними, володіють достатніми механічними властивостями, легко піддаються звукоізоляції.
Двері з пластику є одним з найдешевших варіантів, однак внаслідок притаманних йому недоліків, зокрема наявність шкідливих випарів, використання таких дверей не рекомендується.
В нашому регіоні широкий спектр фірм, які пропонують міжкімнатні та вхідні двері в Луцьку хорошої якості  за привабливими цінами.