• Шукайте нас

Ремонт туалету своїми руками

 
 

Ремонт туалету своїми руками

Під самим поняттям «ремонт туалету своїми руками» зазвичай мають на увазі низку цілком конкретних маніпуляцій, які слід проводити своїми силами. Проведення робіт з ремонту туалету своїми руками дасть вам можливість проявити власні творчі можливості в ході його проведення, чи то пак оформити по своєму смаку значуще побутове приміщення. Крім того, це суттєво знизить суму розтрат.
Перш, ніж починати ремонтні роботи, слід визначитися з найважливішим для всього сімейства питанням про те, чи потрібно об'єднувати туалет і ванну кімнату. Безсумнівно, рішення даного питання залежить від безлічі факторів (площі туалетного та ванної кімнат, складу сім'ї, габаритів побутової техніки, яка повинна поміститися в них і так далі).
У переважній більшості квартир у наш час більш кращим виглядає все-таки варіант роздільного розміщення.
Ремонт туалету своїми руками зазвичай зводиться до виконання типових операцій, серед яких виділяють наступне:
Установка двері;
Заміна змивного бачка;
Оздоблення підлоги та стін за допомогою певного декоративного матеріалу;
Оновлення покриття стелі;
Заміна каналізаційних і водопровідних труб (у разі необхідності).
Заміна обладнання в ході ремонту туалету
Найчастіше ремонт каналізації в туалеті зводиться до заміни старих металевих труб на сучасні вироби з металопластику. Крім того, можна замінити старі вентилі новими кранами кульового типу, основним достоїнством яких є підвищена надійність. Фахівці також рекомендують встановити спеціальні очисні фільтри перед вентилями, вони захистять всю трубопровідну систему від настирливого ​​бруду. Для проведення таких робіт вам знадобиться допомога сантехніка, тому що в процесі такої операції необхідно в стояку відключити подачу води.
Робити заміну унітазу в туалеті можна і власними силами. Унітаз встановлюють в основному на кріплення, залитими в бетонну стяжку, після чого їх закладають цементним розчином. Як правило, порядок приєднання бачка зливу до трубопроводу туалету вказується в інструкції (завжди додається для сантехнічного обладнання).
Щоб приховати обладнання та каналізаційні труби можна спорудити фальш-панелі з гіпсокартонних панелей (разом з дверцятами, вмонтованими в неї). У такій шафці ви зможете організувати місце для установки полиць, які чудово послужать для зберігання побутової хімії.
Ремонт стін, стелі та підлоги своїми руками. Стіни в роздільному туалеті рекомендується обклеїти шпалерами, що миються, адже стіна під плиткою «дихає» погано. Хоча можна вибрати і плитковий варіант: матеріал укладається на стіну, суміжну з ванною, решта простінки обклеюються шпалерами. У даному питанні важливо проявити власну ініціативу і діяти так, як це вигідно вам. Експерти рекомендують для облаштування нової стелі в туалетній кімнаті купити кілька сендвіч-панелей. При установці їх потрібно зістикувати один з одним (спосіб «шип в ши »). Необхідно нарізати панелі на заготовки конкретного розміру і потім закріпити на каркасі, створеному зі звичайних планок. Конструкція, яка вийшла в кінцевому підсумку, виглядає досить надійно,  і легко замінна. У зв'язку з тим, що настилка підлоги в туалеті знаходиться поблизу вологи і води, необхідно застосовувати матеріали з підвищеною вологостійкістю, які забезпечують абсолютну непромокаємість.
Хорошим варіантом облаштування підлоги вважається лінолеум. Даний виріб відрізняється високою вологостійкістю, низькою ціною, а крім того, він має вельми привабливий зовнішній вигляд. У зв'язку з тим, що зазвичай площі туалетів не дуже великі, то для настилання підлоги в таких приміщеннях можна використовувати шматочки лінолеуму, які залишилися від основних робіт.
Однак найбільш поширеним покриттям підлоги для туалету і в наш час вважається звичайний плитковий кахель. Його наклеюють на герметичну стяжку з відмінною водовідштовхувальним здатністю. В процесі робіт, пов'язаних з ремонтом туалету своїми руками, важливо враховувати і невеликі, зате важливі моменти. Особливо слід виділити наступне:
Встановлювати унітаз слід разом з викладанням підлоги, чи то пак це останній етап ремонту;  Підлога в туалетній кімнаті повинна бути герметичною, утримувати воду. Для настилання покриття підлоги в ідеалі застосовувати спеціальну плитку (гідроізоляційну); Новий дверний блок для даного приміщення найкраще купувати в готовому вигляді. У такому випадку вам можна не турбується про монтаж - двері встановлять робочі, які здійснюють доставку продукції додому.
Ось ми і коротко визначили, як здійснювати ремонт туалету своїми руками.