• Шукайте нас

Як правильно зберігати овочі.

 
 

Як правильно зберігати овочі.

Влітку завжди з'являється можливість придбати для нашого організму багато вітамінів. Звичайно, взимку вигідніше, втім, і безпечніше, купувати вітаміни в пігулках, але от влітку достатньо вітамінів саме в натуральному вигляді. І ми, звичайно, поспішаємо на базар або в найближчий магазин, купуємо якомога більше овочів, щоб насолодитися смаком літа, а заодно і поповнити запас вітамінів. Але логічно, що якщо купити багато продуктів відразу, то всі відразу не з'їси і вони закінчаться тільки через деякий час, а зберігати овочі в холодильнику, як відомо, сенсу мало оскільки вони втрачають багато свої вітаміни і навіть смак.А як вчинити правильно? Бігати по пекучому сонцю кожен день за свіжими овочами не зовсім хочеться, а вдома зберігати потрібно вміти.Отже, основні правила зберігання овочів:• Свіжі овочі довше зберігаються. Тобто намагайтеся купувати овочі, які прибули тільки з городу. • Потрібно поділити їх на групи. Перша група - це та, яку ми використовуємо в першу чергу, а друга - ті, які будуть використані після першої групи. Ділити потрібно з їхнього вигляду і якості, тобто овочі м'які або навіть побиті в першу групу, а решта в другу. Це допоможе зберегти довше овочі другої групи.• Не дозрілі овочі ні в якому разі не зберігайте в холодильнику. Їх потрібно залишити на підвіконні чи ще десь на сонечку і дати їм дозріти.• Не мийте овочі перед тим як скласти їх в холодильник. Найкраще просто витрусити землю, якщо вона є. А сам овоч помиєте тоді коли витягнете його з холодильника.• Зберігайте овочі при температурі від +2 ° до +5, якщо овочі будуть вжиті протягом тижня. Якщо вам потрібно зберегти їх на більший час - краще покладіть їх у морозилку.• Не зберігайте картоплю там, де є сонячні промені, взагалі рекомендується її зберігати в темному місці.• Зелень краще зберігати в холодильнику, помістивши в пакетик.• Якщо овоч має товсту шкірку (картопля, редька, капуста, цибуля, часник), то їх можна зберігати в холодильнику в відділі для овочів. Але якщо шкірка тонка (морква, зелена цибуля), то краще зберігайте такі овочі в поліетиленовому пакеті з дірочками.Якщо у вас є підвал, то в ньому чудово можна зберігати овочі за умови, що там не волого, але прохолодно. У підвалі краще всього зберігати овочі, які побільше розміром, тобто картопля, капуста, морква і т.д.Звичайно, якщо є можливість, то краще всього купувати овочі не рідше ніж 1-2 рази на тиждень - і місця в холодильнику більше буде, і зберегти овочі буде куди легше. І не забувайте користуватися морозилкою, адже в ній можна довго зберігати нарізані овочі взимку і влітку.