• Шукайте нас

Який вибрати кондиціонер?

 
 

Який вибрати кондиціонер?

Отже, що ж таке кондиціонер? Це пристрій, покликаний створювати необхідний для користувача клімат в окремо взятому приміщенні. Приємний мікроклімат в місцях, де ми проводимо левову частку часу, покращує настрій і працездатність. Марно сперечатися, що набагато комфортніше перебувати в приміщенні з нормальною температурою і свіжим повітрям, ніж у надмірно охолодженій або навпаки, задушливій, спекотній кімнаті. Кондиціонери діляться на промислові і побутові. Промислові кондиціонери нас в даний момент цікавлять мало, тому зупинимося на побутових. Вони в свою чергу поділяються на віконні кондиціонери, спліт системи (настінні й касетні) і мобільні кондиціонери.
Віконний кондиціонер
Являє собою моноблок, вмонтований в тонку стіну або віконний отвір. І має багато суттєвих як плюсів, так і мінусів. Незаперечним плюсом віконного кондиціонера є його вартість порівняно зі спліт системою, і відносна простота монтажу. Мінусами віконного кондиціонера є досить високий рівень шуму, обмеженість вибору місць установки, погіршення освітленості приміщення і зовнішнього вигляду фасадів будівель. Віконний кондиціонер може не тільки охолоджувати, але і обігрівати приміщення. Опалювати можна за будь-якої мінусової температури, якщо в огрівальному режимі використовуються електричні тени. В іншому випадку не рекомендується обігрівати при температурі нижче -10С.
Спліт система кондиціонування (настінна)
Більш складна система. Складається з двох блоків, зовнішнього і внутрішнього. Якщо до зовнішнього блоку можна підключити два і більше внутрішніх блоків, то вийде мульти спліт система. Спліт система складається з компресора, конденсатора, випарника, терморегулюючого вентеля і вентиляторів. Розрізняють такі види кондиціонерів - прямоточний, що працює з зовнішнім повітрям і застосовується у вентиляційних системах; рециркуляционний, що обробляє тільки внутрішнє повітря в приміщенні; і працюючий з сумішшю внутрішнього і зовнішнього повітря - кондиціонер з рециркуляцією. Нещодавно на ринку кондиціонерів з'явилася новинка - інверторні кондиціонери. По суті своїй є нічим іншим як поліпшеним варіантом звичайної спліт системи. Більш економічний за рахунок покращеної налаштування роботи компресора, він поки коштує занадто дорого, щоб створити вагому конкуренцію спліт системам.
Мобільні кондиціонери
Моноблок, призначений для охолодження повітря в приміщенні. Розміри блоку не перевищують 70 см у висоту і 40 см завширшки. Вага мобільного кондиціонера становить близько 40 кг. Для зручності переміщення по приміщенню у такого кондиціонера передбачені коліщатка. Перевагами мобільного кондиціонера є невеликі розміри, можливість перевезення і відсутність спеціального монтажу. А недоліками - невелика потужність, підвищений рівень шуму  охолодження тільки одного приміщення і прив'язка до вікна чи дверей.